Er is besloten om geen blank aluminium- en gewoon stalen ringen meer aan te bieden.

U zal begrijpen dat een verhoging van de ringprijs onvermijdelijk is geworden. Door de gestegen energie- en metaalprijs zijn de ringen duurder geworden. Alleen de inkoopprijs verhoging is doorberekend.

U dient zich aan te melden (inloggen) om ringen te kunnen bestellen.

Een eenmalige registratie is hiervoor nodig. Klik op de tekstknop "registreer u om te kunnen bestellen".
Als uw gegevens zijn ingevuld en verzonden wordt er een e-mail naar het e-mailadres gestuurd.

In deze e-mail staat een activeringslink. Als u op deze link klikt wordt uw registratie geactiveerd en kunt u na het aanmelden (inloggen) ringen bestellen.
De activatie stap vinden wij nodig om zo te controleren dat het om uw e-mailadres en dus ook om uw gegevens gaat. 

Iedere bestelling wordt zo spoedig mogelijk verwerkt en toegezonden. Het heeft geen nut dat u dit apart vermeld. Met een dergelijke opmerking wordt niets gedaan!

handleiding ringen bestellen    Let op! De digitale betaalmethode komt na de ringenbestelling.

Inloggen of een ringenbestelaccount maken

,

Algemene voorwaarden

Ringenbestellen is een service voor leden van de PS. Uw gegevens worden gecontroleerd. U verplicht zich door deze bestelling ook om het kweekjaar waarvoor u ringen heeft besteld lid te blijven.

Denk er om dat u de volledige ringenbestelling in één keer doet! Dus alle ringen, zowel aluminium-, stalen en CITES/EU-ringen, in dezelfde bestelling. Anders betaalt u twee keer de verwerkingskosten (= administratie-, betaal- en verzendkosten). Hier kan achteraf niets meer aan veranderd worden omdat wij ook direct o.a. de betaaldienst moeten betalen.
U zal begrijpen dat de ringen speciaal voor u gemaakt worden, deze kunnen dan ook niet geretourneerd worden. Ook kan een geplaatste bestelling niet ongedaan gemaakt worden.

Mocht blijken dat u geen contributie heeft betaald, maar wel heeft aangegeven dat u lid (abonnee) bent, dan worden de ringen niet in produktie genomen. Er kan in dat geval een terugbetaling van de ringenbestelling plaatsvinden waarbij de verwerkingskosten en 10% van het ringenbedrag ingehouden wordt.

Niet-leden kunnen ook ringen bestellen, deze betalen hier dan wel een administratiekosten van €25 per kalenderjaar voor.

Aluminium ringen kunnen besteld worden met een minimum van 10 of 20 stuks per maat. Hierna in veelvouden van 5 stuks.
Stalen ringen kunnen, het hele jaar door, per stuk worden besteld.
Niet alle ringen zijn het hele jaar te bestellen!

De bestelling kan direct betaald worden per iDeal, PayPal of Bancontact/MisterCash. Ook is het mogelijk om zelf het bedrag over te maken. De bestelling wordt pas verwerkt als de betaling bij ons binnen is.

Voor een paar acties gelden toeslagen.
Het registreren bij het ministerie van CITES-A- en Europese vogelsoortringen is een tijdrovend werk vandaar dat hier een toeslag van € 0,50 per registratie in rekening gebracht wordt.

De Parkieten Sociëteit, noch de fabrikanten van de ringen zijn verantwoordelijk voor de keuze van de ringmaat, de materiaalkeuze (aluminium of staal), kleur en/of de manier waarop de ringen worden aangebracht.
Ook is de PS niet verantwoordelijk voor de levertijd aangezien wij afhankelijk zijn van derden.

De ringen met NL mogen uitsluitend worden gebruikt voor op Nederlands grondgebied geboren vogels. Voor buitenlandse kwekers krijgen de ringen geen NL in de code.

De door een lid bestelde ringen worden altijd naar het bij de administratie bekende adres gestuurd. De indicatie van de levertijd staat bij de ringen aangegeven. Een gecombineerde bestelling van fabrikant A en C wordt in een keer aan u verstuurd.
Als u dus een combinatie bestelling doet moet u rekening houden met de langste levertijd. Bij een combinatiebestelling geldt de langste levertijd.

De genoemde vogelsoorten bij de ringmaat zijn een indicatie, uw vogels kunnen een andere pootdikte hebben! Zorg er daarom voor dat u zeker bent van de ringmaat. Voor CITES- en Europese vogels geldt een maximumringmaat, een kleinere ringmaat gebruiken is toegestaan.

Uiteraard is de wet- en regelgeving van Nederland van toepassing.
Voor CITES-vogels geeft u uw BurgerServiceNummer en het aantal paren dat u bezit door.
Voor Europese vogels geeft u uw BurgerServiceNummer en de in uw bezit zijnde betreffende soorten door.
Als u de benodigde gegevens niet vermeld kan het misgaan met de registratie bij het ministerie, dit is dan uw verantwoordelijkheid.

De getoonde ringmaten zijn een indicatie, uw vogels kunnen een andere pootdikte hebben! Zorg er daarom voor dat u zeker bent van de ringmaat van uw vogels. Wij adviseren voor papegaaien, kaketoes, ara's en andere "sterke" vogels stalen ringen. Bestel uw ringen op tijd, dat voorkomt spijt!

De Parkieten Sociëteit en/of de leverancier van de ringen zijn nooit verantwoordelijk voor de keuze van de ringmaat, de materiaalkeuze (aluminium of staal), kleur, het gebruikte kweekjaar en/of de manier waarop de ringen worden aangebracht.
In verband met de wetgeving is het belangrijk dat u zich realiseert dat als u ringen met uw kweeknummer aan een derde geeft u verantwoordelijk bent voor de registratie van deze ringen. Vrij naar een spreekwoord: Wie een pootring geeft aan een ander heeft later zelf een probleem.