Parkiet die nieuwsgierig kijkt |  Foto door Brett Sayles:
Regenboog

Eurpese vogelsoorten

De Europese vogelsoorten behoren niet tot onze doelgroep. Onze kennis van deze vogelsoorten en bijbehorende wetgeving is niet volledig. Altijd geldt dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw vogels. Er wordt hier wel enige informatie gegeven omdat wij ook ringen voor Europese vogels leveren.

Er staan een aantal Europese vogelsoorten op CITES bijlage A, voor deze soorten gelden de CITES bijlage A regels.

Voor de ringen van alle Europese vogelsoorten gelden dezelfde regels als voor de CITES vogelsoorten. Uitgegeven pootringen voor Europese vogelsoorten worden bij het ministerie geregistreerd, hiervoor is uw BSN nodig. De aangevraagde pootringen mogen uitsluitend voor de aangevraagde soorten gebruikt worden. Dit omdat de betreffende ringen alleen voor de aangevraagde soorten geregistreerd worden.

Voor alle Europese vogelsoorten is een maximale pootring diameter vastgesteld, deze staan in de regeling Natuurbescherming bijlage 6. Een kleinere pootringdiameter mag altijd. Kleine ringmaten (2,5 t/m 2,9 mm) hebben een breekgroef.

Om Europese vogelsoorten te mogen houden geldt dat deze vogels legaal moeten zijn. Hiervoor is het nodig dat ze voorzien zijn van een op persoonsnaam met vermelding van de vogelsoortnaam geregistreerde gekleurde pootring. 

Een aantal Europese vogelsoorten staat op bijlage A van CITES. Bij deze vogelsoorten is een EU-certificaat verplicht.

De registratie van PS-ringen bij het ministerie wordt door de ringenadministratie gedaan.

Parkieten Sociëteit 2023 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden 

Na 19:00 uur bereikbaar op telefoonnummer: 0545 47 72 07