Parkiet die nieuwsgierig kijkt |  Foto door Brett Sayles:
Regenboog

CITES bijlage B soorten

De soort is genoemd in bijlage B van de CITES-Basisverordening. In bijlage B staan soorten die niet (direct) met uitsterven worden bedreigd, maar die in deze situatie kunnen raken wanneer de handel niet gereguleerd en gecontroleerd wordt. Ook soorten die veel op een andere bedreigde soort lijken staan in deze bijlage. In de database staan alleen de soorten die na 1900 in het wild in Nederland zijn waargenomen. Je vindt een compleet overzicht in de UNEP-WCMC database of in de bijlage bij de Basisverordening. Ga je deze soort aan- of verkopen? Ruilen, huren of weggeven? Je kunt een CITES-document aanvragen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Op CITES bijlage B staan alle parkiet- en papegaaiachtigen met uitzondering van de soorten die op CITES bijlage A (hoogste bescherming) staan. Enige voorbeelden zie je hierboven.
Er zijn ook niet-beschermde soorten, namelijk Agapornis roseicollis en de gras-, valk- en halsbandparkiet. Deze vier soorten staan niet op een CITES bijlage.

Van de betreffende soorten geldt de regelgeving ook voor alle mutanten het gaat namelijk over soortbescherming. Het maakt het niet uit welke kleur en/of vorm de soort heeft.

Parkieten Sociëteit 2023 | Privacyverklaring | Algemene voorwaarden 

Na 19:00 uur bereikbaar op telefoonnummer: 0545 47 72 07