van de bestuurstafel
Contributie 2019 betalen
Contributie 2019 betalen

Beste lezer.

Nieuwjaarsdag ligt al weer enkele dagen achter ons. Wij hopen dat u en uw vogels een rustige jaarwisseling hebben doorgemaakt. Natuurlijk wensen wij alle mensen die ook maar iets positiefs met de Parkieten Sociëteit hebben, een gezond en succesvol 2019.

Ieder jaar kijken we vooruit naar wat het nieuwe jaar gaat brengen. En ieder jaar is dat opnieuw een onmogelijke bezigheid. We kunnen alleen maar speculeren over wat op ons pad komt. Eén ding is met een redelijke zekerheid te voorspellen: het bestuur blijft zich inzetten om onze hobby zo mooi mogelijk te maken door o.a. ons prachtige magazine. We hebben daarbij gekozen om de lay-out ongewijzigd te laten en proberen om, iedere eerste dinsdag* van de maand, het magazine als een vertrouwd poststuk op uw deurmat te laten vallen.

In 2019 gaan wij verder in de samenwerking met onze Nederlandse zusterorganisaties. Dit komt tot uiting tijdens de COM Mondial die van 10 t/m 13 januari in de IJsselhallen te Zwolle wordt gehouden. Wij roepen u op om hier een kijkje te komen nemen en kennis te maken met een wereldevenement waarvan moeilijk valt te voorspellen of dit ooit nog eens in Nederland, of noordwest Europa zal worden gehouden. Het adres is Rieteweg 4 te Zwolle (waar ook de vogelbeurzen worden gehouden).

In de laatste maand van 2018 heeft het bestuur nog enkele bezoeken afgelegd. In het weekeinde van 7 t/m 9 december waren er twee activiteiten waar wij ons hebben laten zien.
De eerste was de receptie van onze Belgische zusterorganisatie WPC (West Vlaamse Parkieten Club). Deze receptie werd gehouden op vrijdag 7 december in Hooglede. Mario Schöpgens en Johnny Wierda zijn afgereisd naar België en hebben namens de Parkieten Sociëteit de felicitaties overgebracht en de bestuursleden van de 50-jarige vereniging ons jubileumboek aangeboden. Ons bezoek werd door het WPC-bestuur bijzonder gewaardeerd.
In hetzelfde weekeind werd de show van de afdeling Twente gehouden. Simon de Haan heeft namens het bestuur de opening bijgewoond.

We zetten de samenwerking met de PVH (Platform Verantwoord Huisdierbezit) onverminderd voort en hopen een sterke vuist te kunnen vormen tegen alles wat onze hobby onder druk zet. Tijdens de laatste bijeenkomst is er gepleit om als richtlijn de Duitse Mindestanforderungen (houderij-voorschriften) als richtlijn aan te houden. Wellicht ten overvloede om te vermelden dat wij zelf op een verantwoorde manier met onze dieren om moeten blijven gaan. Ziet u misstanden (te kleine huisvesting, verkeerde voeding, overbevolking, slechte conditie van de vogels) spreek elkaar daar dan op aan. Heeft u verdenkingen van illegale handel in dieren, meldt u dit dan bij: Meld Illegale Handel Anoniem, op tel. 0800-7000

Helaas zijn er nog een aantal mensen die de contributie voor 2019 niet hebben betaald. Dit januari magazine is ook nog aan hen verstuurd, nu houdt het echter op. Ieder lid heeft per post of e-mail een herinnering om de contributie te betalen, ontvangen. De mensen die niet op de e-mail hebben gereageerd, hebben later een brief gekregen. Ook de gestorneerde contributies zijn hiervan per brief op de hoogte gesteld. Wij verzoeken u de contributie als nog zo spoedig mogelijk te voldoen.

Wij wensen u veel kijk- en leesplezier met dit januarimagazine. Heeft u zelf iets te melden? Neemt u dan contact op met de redactieraad: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Het volgende magazine verschijnt begin februari.

* tenzij de eerste dinsdag van de maand gelijk valt met een feestdag en m.u.v. augustus

Bondsbestuur
Parkieten Sociëteit

Kent u ons magazine nog niet?

Als u ons magazine nog nooit gezien heeft of u wil er wat meer over weten, dan kunt u op de boekenfondswebsite alle verschenen magazines vinden. Er staat per magazine een inhoudsopgave van de hoofdartikelen. Ook kunt u er 7 pagina's van ieder magazine zien.

U kan de wens hebben om een echt magazine in de vingers te houden. Om deze wens uit te laten komen kunt u een proef magazine aanvragen. Via deze link gaat u naar de aanvraag.

Aangezien wij een non-profit organisatie zijn proberen wij voor onze leden alles zo voordelig mogelijk uit te voeren. Daarom moet u voor een proef magazine wel de verwerkingskosten (envelop en porto) betalen, het magazine zelf krijgt u gratis.
Als u besluit zich als lid aan te melden dan krijgt u de verwerkingskosten van ons terug.

U krijgt een willekeurig magazine toe gezonden. 
Mocht u een specifiek magazine willen hebben dan dient u deze via het boekenfonds te bestellen.