Afdelingen
Contributie 2018 betalen
Contributie 2018 betalen

Secretariaat: A. Vlieger
Heidewei 70, 9299 HZ Zwagerbosch
Tel. 06 1275 5529

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Friesland worden gehouden in: Café-Restaurant Overwijk, Heawei 9, 8406 AV, Tijnje

Dinsdag 27 februari hebben wij Michel v.d. Plas, van de papagaaien opvang in Erica, uitgenodigd. Deze avond gaat hij ons voorlichten over het houden en kweken van kaketoes. O.a. ervaringen met de natuurbroed met acht verschillende soorten; verschillen in voeding tussen de Aziatische en Australische soorten; hoe om te gaan met het risico op partneragressie en het onderscheid tussen de (onder)soorten. Ook nu beloofd het weer een leerzame avond te worden. Dus leden komt u deze avond naar Tijnje en bent u geen lid van de afdeling, komt u dan gerust langs om eens kennis te maken. In januari was onze gebruikelijke jaarvergadering. Penningmeester Renze de Jager was aftredend en herkiesbaar. Voor ons als klein bestuur zijn we erg blij dat hij voor zijn 7de termijn gaat als penningmeester, een hele mijlpaal. Wat betreft de jubilarissen van onze afdeling: zij krijgen bericht waarin wordt gevraagd of zij in de maand maart wel of niet aanwezig willen zijn in Tijnje voor de uitreiking van de speldjes. Voor overig nieuws kunt u altijd op onze website terecht.

Secretariaat: W. Aardenburg
Dobbestraat 18, 1964 HX  Heemskerk
Tel.: 025-1232110
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord Holland worden gehouden in: clubgebouw vogelvereniging Kleurenpracht, Zevenhuizen 50, 1852 JC, Heiloo

In februari is er geen ledenavond.


Secretariaat: L.A.J. Jansen
Kromstraat 183, 5345 AC Oss
Tel. 0412-642844
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Oost Brabant worden gehouden in: café - zaal Wittenberg, Oude Molenstraat 10, 5342 GC, Oss

Donderdagavond 15 februari houden wij traditiegetrouw onze jaarvergadering. Aansluitend verzorgt onze voorzitter enkele films over verschillende papegaaien.

De volgende punten staan op de agenda:
1) Opening door de voorzitter
2) Mededelingen en ingekomen stukken
3) Jaarverslag 2017 van de secretaris
4) Financieel jaarverslag 2017 en begroting 2018 door de penningmeester
5) Verslag kascommissie
6) Bestuursverkiezing (aftredend en herkiesbaar de voorzitter – Gerard Bekkers)
7) Huldiging jubilarissen
8) Rondvraag
9) Films
Het bestuur van de OBPS vraagt alle leden om zich kandidaat te stellen voor een functie in het bestuur. Heeft u interesse in een bestuursfunctie dan kunt u dit, tot uiterlijk 8 februari, doorgeven aan de secretaris. Bij meerdere kandidaten vindt uiteraard een stemming plaats.
Deze avond is alleen toegankelijk voor leden van onze afdeling en leden van het bondsbestuur van de PS.
Nieuwsgierig naar de overige lezingen / evenementen in 2018? Kijk dan ook eens op onze website www.obps.nl

Secretariaat: Hans van Stein
De Esdoorn 46
2761  TW  Zevenhuizen
Tel: 0180 44 38 91
GSM 06 152 64 144
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Zuid-Holland worden gehouden op de laatste vrijdag van de maand, om 20.00 uur in het Dorpshuis ‘De Juffrouw’ Dorpsstraat 250 2391 CK in Hazerswoude-Dorp rechts naast de dorpskerk. Telefonisch bereikbaar: 0172- 58 90 72

Vrijdag 26 januari zal Jan Chris van Dam uit Pijnacker een lezing verzorgen met als titel “Vreemde vogels Down Under”. In de maanden oktober en november reizen we met vier personen door zuidoost Australië. We gaan op zoek naar de weinige barrabandparkieten in de natuur die er nog zijn. We bezoeken o.a. John McGrath in Jass die ons begeleidt langs een aantal parkietenkwekers. Bij één van de parkietenkwekers komen we de zeldzame rotsparkiet tegen. We rijden weer 500km naar Bourke waar we de blue bonnet in zijn natuurlijke omgeving zien. We genieten van een overweldigende bloei in de woestijn, die onlangs onder water stond. We rijden door een gebied waar vele grote speelfilms zijn opgenomen. We brengen een bezoek aan de Flying Docters en rijden langs de overstroomde Murryriver. In Mildura beleven we een zwaar onweer en worden dan ook geëvacueerd.
De volgende twee dagen bezoeken we vier parkieten- en lorikwekers. We reizen door naar  ‘De Grampians’ met zijn geweldige dierenrijkdom. Hier word je omgeven door wallaby’s, helmkaketoes, raaf- en geelkuifkaketoes en rosé’s. Avontuurlijke wandelingen maken we in de bergen en bezoeken watervallen.
Bent u liefhebber van Australische vogels en natuurschoon? Stap bij ons in en reis mee om twee uur lang in Australië te zijn.

Secretariaat: H. Mooren
Keulsebaan 24, 5758 AC Neerkant
Tel.: 077-4662804
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Noord en midden Limburg worden gehouden in: Party Restaurant de Houbereij, Kerkstraat 68-70, 5981 CH, Panningen

Vóór de vergadering kan nog steeds het boekje Informatief 2018 worden opgehaald.
Opsturen is ook mogelijk d.m.v. het overmaken van de portokosten naar Rabobank Peel, Maas en Leudal. IBAN NL57RABO0173833020 o.v.v. “opsturen Informatief 2018” (binnen Nederland € 3,75 of naar buitenland € 7,50).
Gooit u a.u.b. oude boekjes met persoonsgegevens niet zomaar bij oud papier. Levert u deze in dan zorgen wij dat ze vernietigd worden.

Brengt u op deze avond gerust een vriend of belangstellende mee om kennis te laten maken met de Parkieten Sociëteit. Nieuwe leden zijn altijd welkom.

 

Secretariaat: E. Stappenbeld
Albert Meijeringstraat 61

7521 TK Enschede
Tel: 053 4333713 of  06 53964444
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Twente worden gehouden in: Buurthuis ’t Lansink Twijnstraat 6-8, 7553 BS, Hengelo

Contactavond
Donderdag 27 februari is onze contactavond. Voor deze avond hebben wij uitgenodigd de dhr. C. van Diepstraten. Er wordt gesproken over voeding waarbij dieper in gegaan wordt op de bestanddelen, met name de eiwitten. Alle tips om door middel van goede voeding vogels gezond te houden en tot nakomelingen te komen. Belangrijk is om tussendoor vragen te stellen: waarom, wat, hoe, hoeveel, wanneer etc. Hiermee geeft hij een vervolg aan de lezing van oktober jl.  Dit belooft een zeer leerzame en gezellige avond te worden.

Jaarvergadering
Donderdag 29 maart is onze jaarvergadering en wij nodigen hierbij al onze leden uit.  Als u vragen of suggesties heeft, kunt u die voortijdig kenbaar maken bij het secretariaat of anders op de jaarvergadering. Wij zijn nog op zoek naar een penningmeester en zouden het zeer op prijs stellen als zich hiervoor iemand beschikbaar stelt. Graag zou het bestuur zich uitbreiden met één á twee personen. Als zich hiervoor iemand geroepen voelt, kan hij/zij contact opnemen met de voorzitter.

Afdelingsbijdrage
Hierbij willen wij de afdelingsbijdrage onder uw aandacht brengen. In januari heeft u van ons een jaarprogramma ontvangen met een machtigingskaart. Wij hopen dat een ieder deze machtigingskaart ingevuld retourneert (kan ook via mail; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of overmaken op rek.nr. IBAN NL46 RABO 0102034788). Wij hopen dat iedereen de afdelingscontributie van € 10,- betaalt, zodat de geplande activiteiten kunnen doorgaan. Alleen dan kunnen wij een actieve vereniging blijven.

Vogelbeurs
Zoals gebruikelijk, organiseren wij zondag 11 maart onze voorjaarsbeurs in de Weerselose Markthal te Weerselo. De hal is, indien het weer er om vraagt, verwarmd. De openingstijden zijn: inbreng vogels vanaf 9.00 uur; voor publiek geopend vanaf 10.00 uur (tot 16.00 uur). De beurs heeft alleen kans van slagen wanneer er een groot aanbod is van vogels, daarom nodigen wij ook de verenigingen en standhouders uit. Met uw medewerking moet dit, net zoals in het verleden, in Twente toch mogelijk zijn. Als wij met ons allen de schouders er onder zetten, komen we er wel. Hopelijk kunnen wij rekenen op een grote opkomst. U kunt zich aanmelden bij de dhr. Hofste 0546-622114 / 06-20759525 mailen kan ook. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Secretariaat: P. Pattijn
Groningenlaan 69, 4926 GC  Lage Zwaluwe
Tel: 06-14126911
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling West Brabant worden gehouden in: Dorpshuis "De Lanteern" Dorpsstraat 119, 4711 EG, Sint Willebrord.

Deze maand houden wij onze ledenvergadering op de laatste vrijdag van de maand, 23 februari, aanvang 20.00 uur. De lezinggever is nog niet bekend.
Onze welbekende en gezellige beurs wordt deze maand gehouden op de 2e zondag van de maand, 11 februari van 9.00 uur tot 12.00 uur. Nieuwe handelaren zijn welkom na telefonisch contact met M. v. Benthem 06-15530607 of P. Pattijn 06-14126911

Secretariaat: J. Ramaekers

Vonderen 18

6067 GR Linne

Tel: 06-57536848

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De avonden van de afdeling Limburg Zuid worden gehouden in: De Residentie Abdissenlaan 63 6374 BK, Landgraaf.

.

algemeenSecretariaat: E. van Zon
P. van Anrooylaan 15
6952  CW  Dieren
Tel.: 0313-421421
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De afdeling Oost Gelderland houdt twee keer per jaar een ledenmiddag - of avond.

Wenst u meer informatie of wilt u zich aanmelden als afdelingslid, neemt u dan contact op met Ed van Zon 06 5715 7193 of René Kampscheur 06 5577 3268

Kent u ons magazine nog niet?

Als u ons magazine nog nooit gezien heeft of u wil er wat meer over weten, dan kunt u op de boekenfondswebsite alle verschenen magazines vinden. Er staat per magazine een inhoudsopgave van de hoofdartikelen. Ook kunt u er 7 pagina's van ieder magazine zien.

U kan de wens hebben om een echt magazine in de vingers te houden. Om deze wens uit te laten komen kunt u een proef magazine aanvragen. Via deze link gaat u naar de aanvraag.

Aangezien wij een non-profit organisatie zijn proberen wij voor onze leden alles zo voordelig mogelijk uit te voeren. Daarom moet u voor een proef magazine wel de verwerkingskosten (envelop en porto) betalen, het magazine zelf krijgt u gratis.
Als u besluit zich als lid aan te melden dan krijgt u de verwerkingskosten van ons terug.

U krijgt een willekeurig magazine toe gezonden. 
Mocht u een specifiek magazine willen hebben dan dient u deze via het boekenfonds te bestellen.