start
Contributie 2018 betalen
Contributie 2018 betalen

Grijze roodstaartpapegaai NIEUWS 19-12-2016 Algemene informatie en Q&A
Algemene informatie
Vanaf 2 januari 2017 krijgt de grijze roodstaartpapegaai (Psittacus erithacus) een strengere bescherming. Dat is besloten tijdens de CITES-conferentie, die van 24 september tot 5 oktober 2016 plaatsvond in Johannesburg, Zuid-Afrika. De besluiten die zijn genomen tijdens de CoP17 gaan 2 januari 2017 in en worden kort daarna geïmplementeerd in de Europese verordeningen.
Vanaf 2 januari 2017 wordt de grijze roodstaartpapegaai verplaatst van Appendix II naar Appendix I van CITES. Daaropvolgend zal de soort eind januari/begin februari, met de publicatie van de nieuwe Soortenlijst, ook worden opgenomen op Bijlage A van de Basisverordening (CITES-wetgeving geïmplementeerd in de Europese wetgeving).
Invoer en (weder)uitvoer
Voor de invoer en (weder)uitvoer van deze soort waren al CITES-vergunningen nodig. Deze vergunningen kunnen vanaf 2 januari enkel voor commerciële doeleinden worden verleend, als de dieren aantoonbaar in gevangenschap zijn gefokt en geboren. Daarnaast moet u bij invoer rekening houden met de strengere invoerbepalingen voor levende vogels, in verband met de vogelgriep.
Binnen de Europese Unie
De beslissing van CITES heeft tot gevolg dat binnen de Europese Unie een EU-certificaat nodig is voor het overdragen van een grijze roodstaartpapegaai. Houders kunnen vanaf februari 2017 bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) een EU-certificaat aanvragen voorafgaand aan de overdracht van het dier.
Merken
Zodra de grijze roodstaartpapegaai ook is opgenomen op Bijlage A van de Basisverordening moeten houders van grijze roodstaartpapegaaien ervoor zorgen dat de dieren zijn gemerkt met een naadloos gesloten pootring of – als dat niet (meer) mogelijk is – een microchiptransponder.

Het huidige magazine

images/magazine/1710-1_resize.JPG

Van de bestuurstafel

De eerste show (Limburg-Zuid) is achter de rug. Ten tijde van het ter perse gaan van dit nummer, kon echter nog geen evaluatie worden opgenomen. Wij hopen dat bezoekers, inzenders en organisatie genoten hebben van de kleurenpracht die ongetwijfeld te zien is geweest.

De volgende show wordt door de afdeling Drenthe gehouden van 17 t/m 19 november in Dorpshuis ‘De Breiberg’, Oranjestraat 2, Dalerpeel. Daarna is het van 1 t/m 3 december de beurt aan Twente.

Soms vragen wij ons af: ‘Waarvoor schrijven we deze rubriek’. We kunnen ons namelijk niet aan de indruk onttrekken dat de bestuurstafel slecht of geheel niet gelezen wordt. Waarom denken we dit? Regelmatig worden er via de mail vragen gesteld. Op zich is daar niets mis mee maar het is jammer van de tijd, aan beide kanten, wanneer antwoord(en) op deze vragen in het laatst verschenen magazine staan. Het is dus van belang dat u de bestuurstafel leest. Wij blijven ons best doen om u zoveel mogelijk ‘up to date’ te houden. Als er echt nieuws is, gaat dat gemakkelijk maar zo aan het einde van het jaar is er meestal niet veel meer te melden en dan wordt het dus wel eens zoeken naar nieuws.

Lees meer...

Ringen voor uw jonge vogels

De ringenservice is volledig actief. U kunt bij ons het hele jaar door ringen bestellen, het kan echter voorkomen dat bepaalde ringen niet beschikbaar zijn.

De aluminium ringen voor 2018 worden vanaf oktober geleverd. Stalen ringen kunt u altijd direct bestellen. Wel zijn er wat zaken veranderd. dit leest u op de ringenservicepagina.

Klik op het plaatje om naar de ringenservice pagina te gaan.

komende evenementen

Kent u ons magazine nog niet?

Als u ons magazine nog nooit gezien heeft of u wil er wat meer over weten, dan kunt u op de boekenfondswebsite alle verschenen magazines vinden. Er staat per magazine een inhoudsopgave van de hoofdartikelen. Ook kunt u er 7 pagina's van ieder magazine zien.

U kan de wens hebben om een echt magazine in de vingers te houden. Om deze wens uit te laten komen kunt u een proef magazine aanvragen. Via deze link gaat u naar de aanvraag.

Aangezien wij een non-profit organisatie zijn proberen wij voor onze leden alles zo voordelig mogelijk uit te voeren. Daarom moet u voor een proef magazine wel de verwerkingskosten (envelop en porto) betalen, het magazine zelf krijgt u gratis.
Als u besluit zich als lid aan te melden dan krijgt u de verwerkingskosten van ons terug.

U krijgt een willekeurig magazine toe gezonden. 
Mocht u een specifiek magazine willen hebben dan dient u deze via het boekenfonds te bestellen.

Onze trots

Show / tentoonstelling